NIEUWS

Oranjefonds collecte week Gouda Roze
  • 12 juni, 2019

Oranjefonds collecte week Gouda Roze

​​Deze week (11 t/m 15 juni) is collecte week voor het Oranjefonds. Je kunt nu ook online doneren.​

De helft van onze opbrengst is voor Gouda Roze, de andere helft van onze opbrengst besteedt het Oranjefonds aan sociale initiatieven in de provincie Zuid-Holland (zoals bijvoorbeeld via NL-doet, word maatje, Burendag, maar ook bevordering van sociale contacten).

Het is nu ook mogelijk om online je gift te verwerken. Scan de QR-code met je eigen bank app, pas het bedrag aan naar wat je wilt geven (standaard staat deze op € 3,- maar dit is aan te passen naar elk gewenst bedrag) en verwerk zo je gift via je eigen bank app. Geen gedoe met muntjes, en toch je gift aan het Oranjefonds en Gouda Roze gedaan.

Gouda Roze draait volledig zelfstandig op giften, zonder winstoogmerk en zonder subsidie van de gemeente Gouda. Om als vereniging en informatieplatform onze activiteiten uit te kunnen (blijven) voeren zijn wij voor een groot deel afhankelijk van de opbrengst van de Oranjefonds collecte.

Wat is het Oranjefonds? Het Oranjefonds steunt projecten op het gebied van sociale cohesie en sociale participatie. Bijvoorbeeld: kleinschalige buurtinitiatieven, mentorprojecten voor jongeren en taalprogramma's.

Daarnaast investeren zij in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp.

50% van onze opbrengst besteedt het Oranjefonds aan sociale initiatieven in de provincie Zuid-Holland, de andere 50% doneert het Oranjefonds aan Gouda Roze.

Alvast bedankt!

Deel dit bericht: