NIEUWS

GOUDA ROZE 5 JAAR!
  • 23 december, 2020

GOUDA ROZE 5 JAAR!

23 december 2015 beleefde Gouda Roze haar kick-off tijdens de eerste Rainbow Night Skate op de Goude IJsbaan.

Uit handen van toenmalig burgemeester Schoenmaker ontvingen wij de roze sleutel van de stad Gouda. Ons doel? De landelijke Roze Zaterdag 2018 naar Gouda halen en meer acceptatie en zichtbaarheid voor de Goudse "roze" scene creëren.

En wat is dat gelukt! Naast een geslaagde Roze Zaterdag 2018 hebben wij in aanloop naar Roze Zaterdag en het Roze Jaar 2018 een aantal activiteiten georganiseerd, en ook na het Roze Jaar 2018 hebben wij, en vele anderen met ons, een steentje bijgedragen met verschillende activiteiten en initiatieven.

Een greep uit de initiatieven van de afgelopen jaren:
Rainbow Night Skate Goudse IJsbaan
Rainbow Night Skate - Summer Edition
I'm gay... So What!?
Diversiteitspad Gouda
Gouda boot tijdens GayPride 2018 Amsterdam
Roze Zaterdag Gouda 2018
Miss Travestie Groene Hart 2018, 2019, 2020 -> 2021
Goudse Roze Kaasjes
Maandelijkse Roze Vrijdag Cafeetje Heeeurlijk
Regenboogtaart Bakkerij Van Dijk
Voorpost Stichting IDB
GSA coördinator Goudse Regio
Gouda Regenboog gemeente
Roze Feest GOUDasfalt

Maar met bovenstaande activiteiten zijn we er nog niet. Het is belangrijk om zichtbaar te blijven. Daarom gaan we door. Helaas zijn veel van onze ideeën voor 2020 in het water gevallen door diverse Corona maatregelen. Maar voor 2021 hebben wij een aantal leuke activiteiten op de planning staan. En we hopen natuurlijk dat de omstandigheden deze dan toelaten. Hierover uiteraard meer zodra het kan via onze website en onze socials.

Via deze weg willen wij iedereen, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan 1 van de activiteiten om meer zichtbaarheid en acceptatie te creëren, enorm bedanken! Bedankt voor de support, de initiatieven, de meehelpende handjes bij activiteiten, en alles wat verder maar bedacht kan worden! Op naar ons 10-jarig jubileum.

Deel dit bericht: