NIEUWS

Gelukt!!! Roze Zaterdag 2018 in Gouda
  • 24 juli, 2016

Gelukt!!! Roze Zaterdag 2018 in Gouda

Met het ingediende bidbook heeft de werkgroep Roze Zaterdag Gouda het bestuur van Roze Zaterdagen Nederland weten te overtuigen; de landelijke Roze Zaterdag van 2018 vindt plaats in Gouda!

23 juli 2016 is in Amsterdam tijdens Roze Zaterdag 2016 bekend gemaakt dat Gouda zich in 2018 officieel Roze Stad van Nederland mag noemen. Hiermee komt ook de landelijke Roze Zaterdag van 2018 naar Gouda.  

Burgemeester Schoenmaker: “Het is fantastisch dat Roze Zaterdag in 2018 in Gouda plaatsvindt. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft er veel werk van gemaakt om Gouda op de kaart te zetten en dat is niet onopgemerkt gebleven bij het bestuur van de Roze Zaterdagen Nederland. Wij gaan er in Gouda een mooi evenement van maken.” 

Het bestuur van Roze Zaterdagen Nederland heeft voor Gouda gekozen mede vanwege de diversiteit in de stad, de goede samenwerking tussen gemeente, ondernemers en culturele instellingen, de grote steun vanuit de gemeente en de geschiedenis van Gouda als tolerante stad.

Dit jaar al op 30 september kleurt So What! in Gouda roze tijdens het thema feest "I'm gay... So What!?. Rochelle Perts, bekend van hits als "Shotgun" en "All night long", en miss Strangee treden deze avond op. Hiervoor is de kaartverkoop inmiddels gestart.

Deel dit bericht: