NIEUWS

Gouda Roze is GSA regio coördinator
  • 26 oktober, 2017

Gouda Roze is GSA regio coördinator

De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of vakje ‘vrouw’. Dat hoeft ook niet. Wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal je zelf!
Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘homo’ of ‘hetero’. Dat hoeft ook niet. Sommige mensen vallen vooral, of alleen maar op vrouwen, anderen vooral, of alleen maar op mannen. Weer anderen maakt het niet uit wat of wie je bent: als er maar een klik is.
Sommige mensen vallen op niemand en weer anderen worden verliefd op meerdere mensen tegelijk. Maakt het uit? Natuurlijk niet! Iedereen moet kunnen zijn wie die is.

Dit zijn de kernwaarden van de GSA (Gay-Straight Alliance of Gender and Sexuality Alliance). Een GSA is actief op een school, bestaat uit leerlingen en docenten, en draagt op allerlei manieren bij aan vrijheid op hun school.

Het Landelijk Netwerk GSA is opgezet door het landelijk COC en blijft verantwoordelijk voor de landelijke coördinatie.
Om dichterbij de regio, de scholen, en de GSA's te kunnen werken, gaat het GSA Netwerk vanaf nu werken met lokale regio coördinatoren. Gouda Roze is trots dat zij regio coördinator voor de regio Gouda mag zijn.

Gouda Roze gaat zich vooral inzetten op het gebied van samenwerking met en tussen de verschillende GSA's en hiermee meer kennis onderling uitwisselen. Onze eerste stap wordt een regionale GSA-dag begin 2018. Meer informatie wordt zsm bekend.

Op onze website vind je een overzicht van bij ons bekende GSA's in de regio. Staat jouw GSA hier nog niet tussen, of heeft je school geen GSA maar wil je deze wel opzetten? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag op weg.

Meer informatie over GSA? Neem een kijkje op de GSA website.

Deel dit bericht: