NIEUWS

Gouda heeft een regenboogzebrapad
  • 27 september, 2016

Gouda heeft een regenboogzebrapad

In navolging van andere steden heeft Gouda nu ook een regenboogzebrapad.

Het regenboogzebrapad werd afgelopen nacht aangelegd aan de Fluwelensingel ter hoogte van de Chocoladefabriek. Het idee hiervoor is inmiddels in diverse Nederlandse steden opgepakt. ,,Het staat voor acceptatie en tolerantie ten opzichte van de lhbt-gemeenschap. Maar vanuit Gouda Roze willen we het eigenlijk breder trekken: we vieren met het pad de diversiteit van de stad, met alle culturen, religies, geaardheden, persoonlijkheden”, aldus Nard Colijn van de Belangenvereniging Gouda Roze.

Gouda heeft een grote diversiteit aan inwoners, onder wie meer dan 125 verschillende nationaliteiten. Om deze diversiteit te vieren, is er nu een zebrapad in regenboog kleuren. ,,De losse kleuren staan symbool voor de verschillen in achtergrond, afkomst en seksuele geaardheid. Wanneer je deze verschillen echter samenbrengt vormt zich de regenboog.”

Dat past volgens Colijn uitstekend binnen het huidige Erasmusjaar in Gouda, een jaar dat in het teken staat van tolerantie.

De oversteek aan de Fluwelensingel ter hoogte van de Chocoladefabriek is dus sinds vanmorgen een gekleurd plaatje. De feestelijke opening is zaterdag 8 oktober. Binnenkort wordt hierover meer bekend, maar zet de datum vast in je agenda!

Deel dit bericht: