NIEUWS

Gouds Cafeetje Heeeurlijk vaart mee tijdens Utrecht Canal Pride 2019
  • 22 februari, 2019

Gouds Cafeetje Heeeurlijk vaart mee tijdens Utrecht Canal Pride 2019

​De succesvolle deelname van Gouda aan de Canal Pride in Amsterdam in 2017 ter promotie van Gouda Roze 2018 smaakt naar meer. En dit gaat ook gebeuren.

Het is zo ontzettend gaaf!

Het is Cafeetje Heeeurlijk aan de Wijdstraat gelukt om deel te nemen aan de Utrecht Canal Pride op zaterdag 1 juni en de Goudse roze eer hoog te houden. In navolging op de grootschalige Canal Pride in Amsterdam, is het de derde keer dat dit event plaatsvindt in Utrecht. Het aantal inschrijvingen was overweldigend. Een onafhankelijke adviescommissie heeft alle inschrijvingen inhoudelijk beoordeeld. Uiteindelijk varen er 46 'roze' organisaties en LHBTI-vrienden mee om aandacht te vragen voor de LHBTI+ gemeenschap in Utrecht en Nederland. Hun deelname onderstreept het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap.

Eén van de deelnemers is het Goudse café Cafeetje Heeeurlijk. "Het is zo ontzettend gaaf!" reageert Lizette Oudijk van het Goudse café uitgelaten. "Twee jaar geleden was het zo'n fantastisch feest in Amsterdam en ik zou het jammer vinden als het bij die ene keer blijft, dus heb ik me ingeschreven, gewoon omdat ik het zo leuk vind. Cafeetje Heeeurlijk organiseert regelmatig roze avonden in Gouda om aandacht te vragen voor de LHBTI gemeenschap. "Ik had ook ingeschreven voor de Canal Pride in Amsterdam en daar ben ik uitgeloot. Eerst vond ik het jammer, maar achteraf past een iets kleinschaliger evenement als Utrecht wel veel beter bij ons."
De Goudse zangeres Bertha zal weer van de partij zijn, alsook Micheal Angelo. "We gaan echt Gouda voorgoed op de roze kaart zetten. Ik heb gelukkig een aantal enthousiaste vrijwilligers die me helpen, dat moet ook wel, het is toch een behoorlijke organisatie en financiële uitdaging. Maar we gaan er gewoon voor."

Op de Goudse Heeeurlijk boot is plek voor zo'n 100 gasten. Wie mee wil varen kan zich melden bij Cafeetje Heeeurlijk in de Wijdstraat en een plaatsbewijs kopen.

*Bron Goudse Post - Marianka Peters

Deel dit bericht: