NIEUWS

GEANNULEERD - Miss Travestie Groene Hart 2020
  • 26 februari, 2020

GEANNULEERD - Miss Travestie Groene Hart 2020

Helaas moeten wij de Miss Travestie Groene Hart 2020 verkiezing annuleren. Wij streven een open en transparante organisatie na, vandaar dat wij hieronder uiteenzetten wat hier de reden van is.

Gouda Roze is een belangenvereniging zonder winstoogmerk en draait op vrijwilligers. Daarnaast krijgt Gouda Roze geen (vaste gemeentelijke) subsidies en werken wij met giften en daar waar mogelijk met projectaanvragen mbt sponsoring.

Elk jaar organiseerde het OranjeFonds een landelijke deur-tot-deur collecte. Met deze collecte haalde Gouda Roze jaarlijks € 1200,- op, een substantieel onderdeel van onze jaarbegroting. Helaas heeft het OranjeFonds eind 2019 laten weten dat zij in 2020 geen landelijke collecte organiseren. Hierdoor lopen wij een behoorlijk groot deel van ons jaarbudget mis.

Om dit gat op te vangen hebben wij voor de organisatie van MTGH 2020 een (gedeeltelijke) projectaanvraag gedaan bij GoudaPot. Deze aanvraag is afgewezen door anonieme beoordelaars van GoudaPot met het volgende argument: "Goudapot moet jullie aanvraag voor deze dragqueenverkiezing afwijzen omdat het onvoldoende voldoet aan onze criteria voor toekenning. Deze activiteit is vooral gericht op de eigen achterban, dit is vooral een feest 'in eigen kring'. Het is niet speciaal 'goed voor Gouda'." De Stichting GoudApot is geen bestuursorgaan in de zin van de Algemene Wet Bestuursrecht en daarom is er geen bezwaar mogelijk n.a.v. het besluit.

Hier vinden wij uiteraard iets van, echter zullen wij vanuit professioneel oogpunt onze mening niet openbaar uiten.

Doordat onze aanvraag is afgewezen hebben wij een tekort van € 750,- op onze begroting voor Miss Travestie Groene Hart 2020. (Kosten die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld zaal/personeel, jury, presentatie, licht/geluid, podium, marketing, prijzenpot etc.) Omdat onze organisatie draait op vrijwilligers, kunnen wij geen enkel financieel risico nemen en hebben wij moeten besluiten de 2020 editie te annuleren.

Uiteraard hopen wij, met een aanloop van een jaar om extra sponsoren te zoeken, dat wij in 2021 weer een editie van Miss Travestie Groene Hart kunnen organiseren.

Komende week zullen wij met een ieder die reeds kaarten heeft gekocht contact opnemen ivm restitutie.

Deel dit bericht: